Karbantartási rendszerfejlesztés

Karbantartási rendszerfejlesztési tevékenységünk általában vizsgálati tevékenységünkhöz kapcsolódik. A rendszeres gépvizsgálatok ugyanis akkor bizonyulnak megfelelően hatékonynak, ha egy korszerűen felépített karbantartási rendszer elemeit képezik. Megrendelőinkkel közösen végzett fejlesztési munkánk eredménye élenjáró műszaki színvonalú, költség hatékony, a gépek megbízhatóságát és rendelkezésre állását, valamint a minőséget magas szintre emelő karbantartási rendszer.

Karbantartási rendszerszervezés

A piac elvárásainak megfelelő karbantartási rendszer kialakításában Mérnökirodánk szakértői tevékenységével az alábbi főbb területeken nyújt segítséget Megrendelőinek:

– oktatás,

– helyzetvizsgálat,

– a rendszer tervezése,

– belső tréning,

– a rendszer bevezetése,

– rendszerfelügyelet.

E munkák során közreműködünk a rendszerbe tartozó berendezések kiválasztásától az egyes gépeken végrehajtandó karbantartási (köztük vizsgálati) tevékenységek rendjének meghatározásán és a dokumentációs rendszer kialakításán keresztül a betanításig. Az így létrehozott karbantartási rendszer kielégíti az ISO 9000:1994, illetve az újonnan hatályba lépő ISO 9000:2000 minőség-menedzsment szabványokban és az ágazati, például az autóipari beszállítók számára előírt QS 9000 szabványban leírt minőségügyi menedzsmentrendszer követelményeit is.

Karbantartás minőségbiztosítása

A karbantartást a jelenleg alkalmazott minőség-menedzsment szabvány (ISO 9000:1994), illetve az újonnan hatályba lépő ISO 9000:2000, valamint erre alapuló ágazati szabvány (QS 9000) alapján szabályozott körülmények között kell végezni.

Igény esetén teljes körű tanácsadói, szakértői tevékenységet vállalunk az általunk felépített, vagy a Megrendelőnél már működő karbantartási rendszer továbbfejlesztésében, valamint a minőségközpontú irányítási rendszer kialakításában, bevezetésében, tanúsító auditra történő felkészítésében.

Ennek során a helyi szakemberekkel együttműködve elkészítjük a megfelelő minőségügyi dokumentumokat és közreműködünk a gyakorlati bevezetésben. A rendszer bevezetését követően belső auditálást végzünk, majd a független nemzetközi szervezet tanúsításának megszerzését követően folyamatosan végezzük a szakterület minőség-menedzsment rendszerének karbantartását és továbbfejlesztését.

Megrendelőink elégedettsége munkánk mindenkori mércéje. Sok éves szerteágazó tapasztalatunk és szüntelen megújulási készségünk az a biztos alap, melyre Ön is nyugodtan építhet. A Perpéth Mérnökiroda az Ön számára is megbízható partner a folyamatos fejlődés fenntartásában, hiszen nincs megállás!