Állapotjavító beavatkozások

 

Helyszíni és padon végzett forgórész egyensúlyozás

A gépek (motorok, ventillátorok, centrifugák, stb.) forgórészeinek egyensúlyi állapota meghatározó jelentőségű a berendezés egészére nézve. Szükség esetén a forgórész saját csapágyain történő, kiszerelés nélküli helyszíni egy- és kétsíkú kiegyensúlyozásával nagymértékben, akár 80-90%-kal is csökkentjük az élettartamot károsan befolyásoló rezgésszintet. A legtöbb esetben így megtakarítható a le- és visszaszerelés, az elszállítás költsége, ideje és elkerülhetők az eközben előforduló károsodások is. Speciális esetben vállaljuk a forgórész egyensúlyozó padon történő kiegyensúlyozását is.

Egytengelyűség-ellenőrzés és -beállítás

Lézeres készülékkel megvizsgáljuk az összekapcsolt gépegységek egytengelyűségét és igény esetén speciális rozsdamentes alátétlemezeink segítségével szakszerűen, a helyszínen beállítjuk a zavartalan üzemelést biztosító értékre. Készülékünk egyszerre öt tengelykapcsoló beállítási adatait tudja kezelni és optimálni, ezzel hat berendezés (gépsor, transzmisszió, stb.) egytengelyűsége állítható be egy lépésben. Ez a beavatkozás is jelentősen növeli a gép megbízhatóságát és alkatrészeinek élettartamát.

Gépállapot figyelő rendszerek tervezése és telepítése

A nagy értékű és a termelés szempontjából kulcsfontosságú berendezéseket – különösen akkor, ha ezt munkabiztonsági, környezetvédelmi és más szempontok is indokolják – az üzembiztonság fokozására világszerte folyamatos állapotfigyelő rendszerrel látják el. Ezek a rendszerek folyamatosan gyűjtik és feldolgozzák a berendezés üzemállapotára jellemző adatokat és szükség esetén figyelmeztetik a kezelőt, vagy kritikus esetben leállítják a berendezést a tönkremenetel megelőzésére.
Szakembereink felmérve a Megrendelő igényeit javaslatot tesznek a figyelő rendszer felépítésére. Mérnökirodánk elkészíti a telepítési tervet és ennek alapján szállítjuk és felszereljük a legoptimálisabb kialakítású gépállapot figyelő rendszert. Elvégezzük a beüzemelési munkákat és vállaljuk a rendszer műszaki és szakmai felügyeletét is.